Adaptační dny 6. ročníku 2019

Jako každoročně, tak i letošní rok, se na naší škole konaly adaptační dny. Těchto dní se jako tradičně zúčastnili žáci šestých ročníků. Zázemí pro konání adaptačních dní nám poskytlo Středisko volného času Miroslav, za což jim velmi děkujeme. Prima prostředí je základ a to jsme právě ve středisku volného času našli.IMG_4478

Adaptační dny proběhly ve středu 4.9. a ve čtvrtek 5.9. se třídami 6.A. a 6.B. společně s jejich třídními učiteli Jakubem Popelou, Markem Dostálem a paní asistentkou Irenou Málkovou. Záštitu těchto dní měly na starost paní zástupkyně Radka Holcrová a metodik prevence Karin Boháčová.

Ráno jsme se sešli všichni pozitivně naladěni. Hlavním cílem adaptačního dne je stmelit kolektiv a více se poznat. Začali jsme představováním kdo má co rád, co rád dělá. Poté si děti vyzkoušely vyrobit vlastní webovou stránku, kde se měly prezentovat. Postupně každý představil někoho jiného pomocí jeho vlastní stránky. Děti byly velmi kreativní a výsledek byl zdárný. Všichni si své stránky vyvěsí ve třídě, aby se mohli stále lépe poznávat. Dále následovala hra, kdy třída komunikovala neverbálně a musela se seřadit postupně na lavičku podle velikosti či abecedy. Z počátku jim dělalo problémy domluvit se beze slov, ale zvládli to a výsledek se jim zdařil. Nakonec všichni stáli přesně podle velikosti jako jeden muž.

Malá svačinka nás naladila na venkovní aktivity. Každý si našel svou oblíbenou hru mezi přetahovanou, HUTUTU, kapitánkou, všichni společně a podáváním míče v družstvu. Pořádně nám vyhládlo, a tak jsme všichni vyrazili na oběd nebo svačinku.

Po obědě jsme byli trošku unaveni, tak jsme se rozhýbali pomocí akční hry na molekuly. Dále jsme si zahráli na telepatii, děti se pokoušely myslet za celý kolektiv a docela se jim to dařilo. Následovala hra s právy a povinnostmi. Tato část děti trošičku uklidnila, musely tvořit vlastní povinnosti k daným právům. Výsledek si každá třída odnáší do třídy a bude se snažit těmito právy řídit a povinnosti dodržovat. Celý den jsme završili malým hodnocením a sladkou odměnou. Všichni byli unaveni, ale spokojeni. Myslím, že mohu za všechny napsat, že jsme si to společně užili a více jsme se poznali. A teď již všichni vyrážíme do boje s matematikou a jinými zapeklitými předměty.

 

Za všechny Karin Boháčová